Zverejnenie alebo skrytie záznamov v blogu – takto ovládate viditeľnosť
V tomto návode sa dozvieš, ako spraviť blogové príspevky viditeľnými alebo neviditeľnými, skontrolovať verejný pohľad a cielene pripraviť obsah pred jeho publikovaním.
Zverejniť alebo zablokovať záznamy pre verejnosť
V tomto návode sa naučíš, ako cielene zverejniť alebo zablokovať záznamy – na príklade blogu.
Keď vložíš sekciu stránky z modulu blogu, uvidíš rôzne blogové príspevky. Všetky záznamy sú verejné, ak je viditeľná zelená šípka.
Aby si skontroloval verejný pohľad, klikni na Pohľad na desktop, ikonu so pásmi v pravom hornom rohu. Následne posuň sa k sekcii blogu: Tam uvidíš, že všetky články, ktoré predtým mali zelenú šípku, sú verejne viditeľné.
Verejnom pohľade nie sú viditeľné ani tlačidlá na rýchle úpravy. Dole sa objaví varovanie o cookies.
Deaktivovať články pre verejnosť
Vráť sa späť do režimu úprav a posuň k svojmu blogu. Nastav požadovaný článok na deaktivovaný pre verejnosť. To je zobrazené pomocou tlačidla pauzy.
Keďže si stále v režime úprav, tam ešte vidíš deaktivovaný článok.
Na kontrolu choď znova na verejný pohľad ⯈ posuň na blog. Teraz chýba predtým deaktivovaný záznam.
Znova zverejniť články
Aby si znovu sprístupnil článok verejnosti, jednoducho znova klikni na tlačidlo pauzy a aktivuj ho pre verejnosť.
S touto funkciou môžeš pripravovať články a zverejniť ich až vtedy, keď sú naozaj hotové.
Často kladené otázky
čo sa nás zákazníci často pýtajú
Ako môžem sprístupniť článok blogu pre verejnosť?
Ak má byť článok zverejnený, jednoducho klikni na tlačidlo pozastavenia, ktoré aktivuje pre verejnosť. Zelená šípka ti potom ukáže, že záznam je verejne viditeľný.
Ako skontrolujem, ktoré články sú verejne viditeľné?
Klikni na Pohľad na desktop, ikonu so pásmi v pravom hornom rohu. V verejnom pohľade presne uvidíš, ktoré blogové články sú viditeľné pre návštevníkov.
Ako môžem deaktivovať článok pre verejnosť?
Posuň v režime úprav k požadovanému blogovému článku a klikni na tlačidlo pauzy, aby si ho deaktivoval pre verejnosť. V verejnom pohľade potom nebude viditeľný.
Ako skontrolujem, či bol deaktivovaný článok skrytý?
Prepnite znova na deskytovú verziu ⯈ posuňte sa k blogu. Deaktivovaný článok sa vám tam už nezobrazí.
Ako môžem znovu sprístupniť predtým deaktivovaný článok?
Klikni na tlačidlo pozastavenia a znova aktivuj článok pre verejnosť. Potom sa znovu zobrazí vo verejnom pohľade.
Na čo slúži funkcia uzamknutia a publikovania?
Pomocou nej môžete v pokoji pripravovať blogové články a publikovať ich až vtedy, keď sú hotové. Tlačidlá vám pomôžu flexibilne riadiť viditeľnosť.